Lutein jeftinije i 60%

Lutein jeftinije i 60%

Evo mog omiljenog Luteina kojeg koristim već mjesecima i dobro mi čini vidu.  Imam jasniju sliku kada njega koristim.  Ovo je najniža  cijena, 

Lutein + Zeaksantin, 20 mg, 90 mekane kapsule  Za samo 5,10 eura (39,00kn)

Dostava će vas koštati još nekih 4,7$.  Tako da se isplati kupiti više kutija(do 22 eura) kako bi ušteda bila potpuna. Kliknite na link sa kodom za popust i uštedu i imajte potpunu uštedu:


http://tinyurl.com/y5nxhlew


Mene su na ovaj portal privukle njihove " lude cijene" te sam naručio više bio preparata.  Ne samo da su cijene bile ludo niske nego me je i dostava koštala samo 4,7$. 


Lutein (od ekstrakta latica nevena)20 mg*
Zeaksantin (od ekstrakta latica nevena)1 mg


Lutein i nformacije na internetu


Lutein je ksantofil i jedan od 600 karotenoida koji se javljaju u prirodi. Lutein sintetiziraju samo biljke i, poput drugih ksantofila, u velikim količinama se može naći u zelenom povrću poput špinata i žute mrkve. Pored β-karotina je najrasprostranjeniji karotenoid
 
Znanstvenici vjeruju da lutein, fitokemikalija porijeklom iz zelenog povrća, poput špinata, kelja i brokule, može pomoći u prevenciji oštećenja vida. Smatra se da lutein štiti od katarakte i makularne degeneracije izazvane starenjem, stanja koja uzrokuju zamagljen vid. Znanstvenici sa Tufts University nedavno su otkrili da jaja obogaćena luteinom, koja se dobivaju od kokoši hranjenih mješavinom s visokim udjelom luteina, mogu biti odličan izvor luteina za čovjeka. 




Za ispravno funkcioniranje oka, bitna je dovoljna koncentracija luteina u žutoj pjegi. Organizam ne može proizvoditi lutein nego se mora unositi putem prehrane.



Količina luteina koja se apsorbira u ljudskom tijelu ovisi o prehrambenom izvoru. Znanstvenici su usporedili količine apsorbiranog luteina iz četiri različita izvora. Nakon obroka bogatog luteinom učesnicima je mjerena razina luteina u krvi te su promatrane razlike nakon konzumacije špinata, suplementa luteina, suplementa lutein-estera i jaja obogaćenih luteinom. Svaki obrok sadržavao je slične količine masti, ugljikohidrata i proteina, a razlikovali su se isključivo u izvoru luteina


Unos i prisustvo luteina u oku smanjuje rizik od degeneracije oka i sprečava razvoj očne mrene. Lutein bolje zaustavlja oštećenja masnoća u staničnim membranama nego beta karoten, pa je zato bolji zaštitnik osjetljivog tkiva rožnice.
 
Obožavatelji zelenog povrća imaju za 57% smanjen rizik od staračkog sljepila u odnosu na one koji zeleno povrće ne vole.

Nema komentara:

Objavi komentar