Solgar Selen jeftinije i više od 60%

Za sve kojima treba dodatno selena predstavljam najpovoljniju mogućnost kupovine selena od Solgara jedne od vodećih kompanija bio preparat u svijetu.

Solgar, Selen, 100mcg, 100 tableta za samo 48,06 kn.

To je najniža moguća cijena ovog vrhunskog preparata. Trošak dostave vam je nekih 4$.

Kliknite na link sa kodom za dodatnih 10% popusta pri prvoj kupovini, besplatno se registrirajte i uštedite kada god kupujete:

http://hr.iherb.com/solgar-selenium-yeast-free-100-mcg-100-tablets/48602?rcode=grn295

--------------------------------------------------------------------------------------------

Selen

Selen je esencijalni element koji se nalazi u tijelu u malim količinama. Djeluje blisko sa vitaminom E u nekim metaboličkim procesima i poticanju normalnog rasta tijela i plodnosti. Selen je prirodni antioksidans i smatra se da čuva elastičnost tkiva odgađajući oksidaciju višestruko nezasićenih masnih kiselina. Selen je esecijalni  oligoelement nužan za život, budući da sudjeluje u radu 25 životno važnih enzima znanih kao selenoproteini. Selen učestvuje u izgradnji vitamina C, kao i ostalih antioksidanata u organizmu
Od osobitog značaja je njegova funkcija zaštite od trovanja (nekroza jetre). Ljudsko tijelo sadrži oko 10-25 mg selena. On ima jako širok spektar djelovanja i može se nazvati jednom vrstom prirodne zaštitne tvari, koja se može usporediti s vitaminom E. Njegovo djelovanje prepoznatljivo je u zaštiti od srčanog infarkta, angine pektoris, reumato-artritičnih bolesti, smetnji provođenja živčanih impulsa i slabijeg imunološkog stanja.
 Dnevna potreba je oko 0,05 - 0,1 mg.
Izvori u hrani
Brazilski orašćići su najbolji izvor selena u hrani. Kvasac, cjelovite žitarice i plodovi mora, također su dobar izvor selena.   Bogati prirodni izvori su: meso, riba, žitarice i mlečni proizvodi. Ukoliko želite da svoju prehranu obogatite selenom, datulje su također dobar izvor. Nakon datula od voća, druge po sadržaju selena  su banane, zatim grožđice, te bobičasto voće

Nema komentara:

Objavi komentar