Twinlab vitamin C jeftinije i više od 50%


Evo još jedne moje kupnje na kojoj sam uštedio i više od 50%.

Za sve ljubitelje vitamina C od Twinlaba koji žele uštedjeti  ovo je najbolja mogućnost za koju znam:

Twinlab, C-500 Caps, 250 kapsula

Za samo 92,20 kn  i 4$ dostava

Isti preparat na našem tržištu platit će te dva puta više.

Naravno iskoristite kliknite na   link sa kodom za popust od 5$ pri prvoj kupnji na iHerbu i ostvarite potpunu uštedu:

http://hr.iherb.com/twinlab-c-500-caps-250-capsules/2308?rcode=grn295


-
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vitamin C

Vitamin C ili askorbinska kiselina je vitamin topljiv u vodi, a prisutan je u svježem voću i povrću. On je jedan od najispitanijih i najviše opisanih vitamina i prvi sintetski dobiveni vitamin. Sudjeluje kao reducens u brojnim biološkim procesima. Važan je za sintezu kolagana i karnitina te za metabolizam masnih kiselina. Najjači je antioksidans među vitaminima topljivim u vodi. Inače je vitamin C poznat po skorbutu, bolesti koja nastaje, zbog njegovog nedostatka.
Prije je preporučena doza vitamina C iznosila 60 mg, međutim danas kao što već piše gore je 75-90 mg ovisno o tome radi li se o muškarcu ili ženi, u znanstvenim krugovima se ozbiljno razmišlja o pomaku preporučene doze na 100-200 mg. Od vremena kada je prvi puta određivana optimalna doza vitamina C, znanost je naučila mnogo toga. Za prevenciju bolesti potreban je pun gram, odnosno 1000 mg, što je 13 puta više od preporučene doze. 60 mg vitamina C je sasvim dovoljno za spriječavanje pojave skorbuta i krvarenja desni. 

Istraživanja u SAD-u pokazala su da 60% odraslih muškaraca i 53% odraslih žena ima manji unos vitamina C od procijenjenog prosječno potrebnog unosa (EAR - estimated daily requirement). Stoga još uvijek zabrinjava neadekvatan unos vitamina C, uzimajući u obzir njegovu dostupnost putem različitog voća i povrća, te obogaćene hrane i pića




Vitamin C u hrani: voće iz roda limuna, paradajz, peršun, perunika, ren, zelene paprike, rotkvice, zeleno lisnato sirovo povrće, kopriva, spanać; crveni, narandžasti i žuti plodovi: šipak, gloginje, crvena paprika; dinje, jagode, crne i crvene ribizle, višnja, zeleni orasi čije su jezgre još meke, kupine, vinovo lišće, kupus, krompir, kelj, prokelj, repasti zeleniš, beli biber, borove iglice (čaj)

 I moćna EFSA (European Food Safety Agency) odobrila je brojne zdravstvene tvrdnje za vitamin C, što samo potvrđuje iznimnu znanstvenu utemeljenost njegova djelovanja i koristi za ljudsko tijelo. U nastavku su navedene zdravstvene tvrdnje odobrene za vitamin C koje se mogu navoditi na proizvodima koji sadrže barem 15 % dnevnih potreba vitamina C:

Vitamin C doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji
Vitamin C doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije
Vitamin C doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava
Vitamin C povećava apsorpciju željeza
Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava
Vitamin C doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E
Vitamin C doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni
Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice
Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kostiju
Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože
Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila
Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju zuba
Vitamin C doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa

Nema komentara:

Objavi komentar