Aminokiseline jeftinije i 60%
Za sve koji traže aminokiseline vrhunskog brenda, a po najpovoljnijim cijenama evo prave prilike.
Multi aminkiseline, 1000 mg, 200 Kapsule s premazom za samo 68,00 kn
Tako da se isplati kupiti više kutija(do 22 eura) kako bi ušteda bila potpuna. Kliknite na link i uštedite:
Mene su na ovaj portal privukle njihove " lude cijene" te sam naručio više bio preparata. Ne samo da su cijene bile ludo niske nego me je i dostava koštala samo 4,7$. Te sam dobio i 5$ popusta pri prvoj kupnji.
Samo za informaciju, vrijednosti u nastavku predstavljaju tipični profil aminokiselina po obroku i mogu se razlikovati:
L-alanin 255 mg
L-arginin 261 mg
L-aspartanska kiselina 168 mg
L-glutaminska kiselina 336 mg
L-glicin 618 mg
L-histidin ** 42 mg
L-hidroksilizin 12 mg
L-hidroksiprolin 333 mg
L-izoleucin ** 42 mg
L-leucin ** 96 mg
L-lizin** 106 mg
L-metionin ** 27 mg
L-fenilalanin ** 69 mg
L-prolin 414 mg L-serin 105 mg
L-treonin ** 57 mg
L-tirozin 21 mg
L-valin ** 69 mg
-----------------------------------------------------------------------
Aminokiseline
U kemijskom smislu, aminokiseline su molekule koje sadrže amino skupinu i karboksilnu skupinu. Njihova glavna biološka uloga je izgradnja bjelančevina, iako postoje i aminokiseline koje ne ulaze u sastav bjelančevina, a nazivaju se neproteinske aminokiseline. Aminokiseline su prirodni spojevi koji u prirodi rijetko dolaze u slobodnom stanju. Uglavnom su međusobno povezane u makromolekule peptida i proteina. U proteinima se nalazi samo dvadeset vrsta aminokiselina.
U sastav čovjekova organizma ulazi ukupno 20 aminokiselina. 10 od njih se mogu izgraditi u samom organizmu, dok je preostalih 10 nužno unijeti kroz ishranu. Aminokiseline koje čovjekov organizam nije u stanju sintetizirati, a nužne su za njegovo funkcioniranje, nazivaju se esencijalne aminokiseline.
Esencijalne:- Arginin (Arginin nalazimo u mnogim prehrambenim namirnicama: čokolada, meso (svinjetina, teletina, divljač, morska hrana, perad), mliječni proizvodi i sjemenke (suncokret, sezam, bundeva). Arginin ima važnu ulogu u diobi stanica, cijeljenju rana, izlučivanju amonijaka iz tijela, otpuštanju hormona i imunološku ulogu
- Histidin(Histidin nalazimo u voću kao što su banane, mesu i peradi i mlijeku i mliječnim proizvodima. Može je se naći i u raznom povrću, ali u manjim količinama.
- Leucin(Leucin nalazimo u mnogim prehrambenim namirnicama kao što su: mliječni proizvodi, teletina, svinjetina, piletina i lisnato povrće).
- Izoleucin(Bogat izvor izoleucina u prehrani su jaja, piletina, svinjetina, bravetina, soja, sir, mlijeko i drugi.)
- Lizin(Izvor lizina u prehrani nalazi se u žitaricama, mahunarkama i ribi).
- Metionin( Metioni je međuprodukt u biosintezi cisteina, karnitina, taurina, lecitina, fosfatidilkolina i drugih fosfolipida. U metabolizmu čovjeka služi u biokemijskim reakcijama kao donor metilne skupine.
- Fenilalanin(Životinje ne mogu sintetizirati, već je unose u tijelo prehranom. Spoj nastaje u biljkama i raznim mikroorganizmima. Fenilketonurija je nasljedni metabolički poremećaj nemogućnosti metaboliziranja fenilalanina.
- Treonin(Treonin se sintentizira u biljkama i mikroorganizmima iz asparaginske kiseline preko α-aspartil-semialdehida i homoserina. Ljudski organizam ne može ju sintetizirati zbog čega ju mora unijeti hranom.
- Triptofan
- Valin(Izvor valina u prehrani je riba, sir, perad, i neke sjemenke.
- Alanin
- Asparagin
- Asparaginska kiselina
- Cistein
- Glutaminska kiselina
- Glutamin
- Glicin
- Prolin
- Serin
- Tirozin
Nema komentara:
Objavi komentar