Taurin jeftinije i 60%

Taurin jeftinije i 60%


Za sve koji traže Taurin jeftinije i to od vodećih brendova u svijetu iherb je najisplativiji izbor.

Solgar, Taurin, 500 mg, 250 Veggie Caps   za samo 138,00 kn

Now Foods, Taurine, Double Strength, 1,000 mg, 100 Capsules  za samo 48,80 kn


Taurin po ovakvim uvjetima  možete kupiti  nakon registracije na link:

https://www.iherb.com/?rcode=GRN295


------------------------------------------------------------------------------------------

Taurin informacije prikupljene na internetu
Taurin je neesencijalna aminokiselina, što znači da je ljudski organizam može proizvesti, a to čini iz aminokiselina metionina i cisteina uz pomoć vitamina B6.
Taurin je organska kiselina koja sadrži sumpor. Poznata je i po kemijskom nazivu beta-aminoetansulfatova kiselina. Taurin se koristi kao antioksidans, smanjuje izlučivanje imunoloških stanica stanice hipoklorita. Taurin pomaže i u osmoregulaciji (održavanje ravnoteže koncentracija iona) unutar stanica. Taurin se najčešće koristi u energetskim pićima. 



Prema studiji, koju su sportski znanstvenici sa Sveučilišta Victoria u Australiji objavili u časopisu Journal of Applied Physiology, proizvođači suplemenata s pravom tvrde da unos taurina doprinosi snaženju mišića. Mišićne stanice, srčane stanice i testisi sadrže velike količine taurina pa se pretpostavlja da taurin ima važne funkcije u tim

Ostale biološke funkcije taurina su primjerice prijenos živčanih impulsa. Posjeduje učinak bolje opskrbe mišića glukozom. Na mišićne stanice djeluje volumizacijski, na sličan način kao kreatin. To znači da pomaže povlačenje vode u mišiće pa oni izgledaju punije.

 Taurin je važan za razvoj i funkciju skeletnih mišića i središnjeg živčanog sustava.  Također djeluje kao antioksidans i štiti od toksičnosti različitih tvari kao što su npr olovo i kadmij.


Starenjem, smanjuje se razina taurina u tijelu, što može voditi brojnim poteškoćama.  Većina dijabetičara ima snižen nivo taurina u tijelu. 



Nema komentara:

Objavi komentar