Indijski oraščići organski jeftinije

Evo još jednog otkrića za sve ljubitelje organskih, sirovih indijskih oraščića.  Teško ih je naći, a ovo
je najpovoljnija mogućnost.  Danas sam naručio dva pakiranja.

276 recenzija kupaca: ocjena 4,6 od 5

Now Foods, certificirani organski, sirovi, indijski oraščić, neslan, 284 g

Za samo 6,82€  (51,21 kn)

Besplatno se učlanite i upoznajte sa vrhunskom ponudom. Ako do sada niste kupovale na iherb-u   dobit će te i dodatni  popust od 10% ako se učlanite preko linka sa kodom za popust:

http://hr.iherb.com/now-foods-certified-organic-real-food-whole-raw-cashews-unsalted-10-oz-284-g/39107?rcode=grn295---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indijski oraščići

Indijski orah (Anacardium occidentale) je malo zimzeleno drvo visine do najviše 12 m, podrijetlom iz Brazila. Indijski orah se sada uzgaja u mnogim tropskim područjima svijeta zbog svog ploda i sjemena. Plod Indijskog oraha se zove jabuka cashew i popularan je u Brazilu i na Karipskim otocima, gdje se smatra delikatesom.

Izbjegavajte orašaste plodove koji su prženi na ulju jer mogu sadržavati loše masnoće, te visoka temperatura može uništiti sve korisne hranjive tvari.

Prosječno su sastavljeni od deset do trideset i četiri posto proteina pa konzumacijom jedne porcije možete unijeti i do četrnaest grama proteina u organizam. Izvrstan su izvor vlakana, vitamina E, K i niacina te minerala magnezija i kalija koji održavaju zdravlje srca i dobar krvni tlak. Osim što je plod ukusan, on je i bogat izvor vitamina, minerala i drugih esencijalnih hranljivih materija. Sadrži pet puta više vitamina C nego naranče.

Indijski oraščić je bogat  esencijalnim aminokiselinama (8,8 mg%). Dobar je izvor cinka (4,8 miligrama u 100 grama), kao i drugih minerala i vitamina: kalijuma, natrijuma, bakra, fluora, joda, kalcijuma (31 mg%), gvožda (2,8 mg%), izuzetno mnogo fosfora (373 mg%), vitamina B1 (45mg%), B2 (12 mg%)i B6, nijacina (12 mg%) i B6 i vitamina E (5,7 mg%). Sadrži dosta masnoća (48,2 grama), što mu daje i veliku kalorijsku vrijednost – 2.478 kJ (578 kcal).

Sirovi i neosoljeni indijski oraščići imaju manje kalorija od posoljenog i pečenog. 

Kako ih konzumirati?

Ne preporučuje se da konzumirate velike količine Indijskih oraščića od jedan put, nego da ih pomalo dodajete u Vašu prehranu. Ako Indijske oraščiće konzumirate same, preporučuje se da ih jedete 3 puta tjednom po 30 g (od prilike osamnaest oraščića).


Hranjivi sastojci
Vrijednost
Masti43.85 g
Bjelančevine18.22 g
Tiamin0.423 mg
Niacin1.06 mg
Riboflavin0.058 mg
Kalcij37 mg
Magnezij292 mg
Fosfor593 mg
Energetska vrijednost576 kcal

1 komentar:

  1. I moja narudžba indijskih oraščića preko iHreba je stigla.

    OdgovoriIzbriši