Solgar enzimi jeftinije 60%

Solgar enzimi jeftinije i 60%

Za sve koji žele povoljnije naručiti vrhunske probavne enzime Iherb je najbolji izbor.

za samo 173,00 kn kupio sam 250 tableta Vegetarian digestiv aid.   Dostava mi je bila besplatna. 

Preparat mi je stigao na kućnu adresu za desetak dana.


 Solgar, Vegetarian Digestive Aid, 250 Tablets platio sam samo 173,00kn.

Kliknite na link, registrirajte se  i uštedite:

https://hr.iherb.com/tr/cb?pcodes=SOL-02802&rcode=GRN295


---------------------------------------------------------------

Probavni enzimi na internetu

Enzimi su neophodni za život kakav poznajemo, jer su mnoge reakcije koje se odvijaju u stanicama organizma prespore te bi vodile do bitno drugačijih produkata koje organizmu ili ne trebaju, ili bi štetili. Pogreška (genetske mutacije, nedovoljna proizvodnja, ili hiperprodukcija enzima) jednog jedinog enzima može biti glavni uzrok teških genetskih poremećaja. Tako je, primjerice, poremećaj fenilketonurija rezultat pogreške enzima fenilalanin hidroksilaza, koji katalizira prvi korak u degradaciji aminokiseline fenilalanina. Ako ovaj enzim ne radi kako treba, i ne degradira aminokiselinu na predviđeni način, neograničena proizvodnja fenilalanina će dovesti do mentalne retardacije. Postoji i još čitav niz oboljenja, pod zajedničkim nazivom enzimopatije, čiji je uzrok mutacija gena, a posljedica nedostatak nekog enzima.
 


Enzimi se dijele u tri velike skupine:
 
-Metabolički enzimi - najveća skupina enzima koji sudjeluju u svim tjelesnim procesima - disanju, govoru, kretanju, razmišljanju, ponašanju i održavanju imunološkog sustava.

- Probavni enzimi - većina se proizvodi u gušterači, a u dvanaestercu razgrađuju probavljenu hranu koja dolazi iz želuca. Ovi enzimi neutraliziraju otrovne i kancerogene supstance, mijenjajući ih u manje toksične forme koje tijelo može izbaciti.

-Prehrambeni enzimi - prisutni su u sirovim namirnicama i sudjeluju u procesima probave u ustima i želucu. Među ove enzime spadaju proteaze za probavu proteina, lipaze za probavu masnoća i amilaze za probavu ugljikohidrata.


Žitarice, orašasti proizvodi, mahunarke i sjemenje bogati su enzimima, kao i ostalim nutrijentima, ali sadrže i inhibitore enzima. Ukoliko se ovi inhibitori ne deaktiviraju, oni predstavljaju veliki napor za probavni sistem. Klijanje, natapanje u toploj kiselkastoj vodi, kiselo kvasanje, kultiviranje i fermentacija – svi procesi korišteni u tradicionalnim kulturama – deaktiviraju inhibitore enzima cime hranjive tvari u žitaricama, orašastim plodovima i sjemenju postaju lakše dostupne.
 
Većina voća i povrća ne sadrži velike količine enzima, s izuzetkom biljnih namirnica čuvenih po svom visokom sadržaju kao sto je djevičansko maslinovo ulje i druga nerafinirana ulja, sirovi med, grožđe, smokve i mnoge vrste tropskog voća kao avokado, datulje, banane, papaja, ananas, kivi i mango.

Namirnice bogate enzimima su:
  • klice
  • orašasti plodovi i sjemenke
  • sirovo voće i povrće
  • djevičansko maslinovo ulje
  • sirovi med
  • grožđe
  • smokve
  • brojne vrste tropskog voća (papaja, ananas, avokado, datulje, banane, kivi i mango)

 
 
 
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar