Vitamin D3 jeftinije i 60%

Za one koji traže kvalitetan vitamin D3, a po najnižoj cijeni ovo je pravo rješenje. Imate vitamni D3 od nekoliko vrhunskih proizvođača,

Ja sam kupio  vitamin D3 vrhunski brend, a po niskoj cijeni:

21st Century Health Care, Vitamin D3, High Potency, 1000 IU, 110 tableta

Za samo 29,90 kn.

 Pri učlanjenju i prvoj narudžbi imate dodatnih 5$ popusta. Kliknite na link sa kodom za popust, registrirajte se besplatno i štedite :

http://www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Vitamin-D3-High-Potency-1000-IU-110-Tablets/15030?rcode=GRN295

-----------------------------------------------------------------------------

Vitamin D3


Vitamin D ili kalciferol je antirahitični vitamin, a često ga nazivaju i vitaminom sunca. Iz povijesnih se razloga svrstava među vitamine iako se po većini obilježja radi o hormonu (steroidna struktura). Zajedno sa paratireoidnim hormonom regulira koncentraciju kalcijevih iona u plazmi. Prije njegova otkrića mnogi ljudi su bolovali od rahitisa, a posebno djeca. Zato su mu u prošlosti posvetili naročitu pažnju. Danas se zna da taj vitamin može spriječiti i liječiti rahitis. Skupina vitamina D obuhvaća 7 vitamina koji se međusobno razlikuju u strukturi pobočnog lanca u položaju 17. Ali kad se govori o vitaminu D u užem smislu misli se na smjesu vitamina D2 (ergokalciferol) i D3 (kolekalciferol).
 

Osteomalacija, osteoporoza, rahitis, nespecifični bolovi u mišićima i kostima, slab imunitet, rak, kardiovaskularne bolesti, depresija, multipla skleroza, parkinsonova bolest i demencija su sve bolesti koje se povezuju s manjkom vitamina D3.
Istraživanje Mayo klinike iz SAD-a na 150 osoba u dobi od 10-65 godina sa nespecifičnim bolovima u kostima i mišićima pokazalo je da je 93% osoba imalo manjak vitamina D3. Jedno istraživanje je pokazalo da što je veća količina vitamina D3 u organizmu, to je veća gustoća kostiju.
 
Svaka stanica u našem organizmu ima receptore za vitamin D3.
 
Sunce je zasigurno najekonomičniji i najbolji izvor vitamina D, no u zimskim mjesecima dobro je osigurati se preporučenom količinom vitamina D u obliku  posebno odabranih dijetetskih pripravaka, dodataka prehrani, koji sadrže vitamin D u optimalnoj dnevnoj dozi.. Isto se preporučuje ljudima koji žive u klimatskom područjima s malim brojem sunčanih dana.

Nema komentara:

Objavi komentar