Najjeftiniji sokovnik za hladno prešanje
Po mom mišljenu trenutno najjeftiniji sokovnik za hladno prešanje je:LIFEENERGY sokovnik za hladno prešanje
Sokovnik je idealan za sve voće i vodenije povrće - sokovi su fantastični, nema buke, nema čišćenja, nema oksidiranja i raslojavanja soka
Svi dijelovi koji dolaze u dodir s hranom su BPA free i slijede:
- poklopci - ABS
- posude - PC
- vijak / svrdlo za tiještenje - PEI (GE ULTEM)
- metalni dio pužnice - SUS304
- gumice i brtvila - POM
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Savjeti:
Kupite organsko povrće i voće. Ne želite ostatke pesticida u svježem soku. Ne guliti voće i povrće kada radite sok to je vrlo važno.
Ako nemate organsko voće i povrće onda ga obavezno ozonirajte prije pravljenja soka. Odličan pročišćivač voća i povrća možete naći na stranici:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Počnite s sokom od povrća i voća. Sok od povrća poput mrkve, celera i krastavac koji imaju lagani, ugodan okus, a onda polako uvoditi tamno lisnato povrće kada se nepci naviknu na okus svježeg soka od povrća. Pokušajte izbjeći raditi sokove koji imaju visoki sadržaj šećera. Dok voćni sokovi mogu biti slatka poslastica svako toliko, oni su puni šećera i može utjecati na razinu šećera u krvi. Pokušajte miješati s povrćem i napraviti sok koji ima više povrća nego voća.
Popijte sok čim je prije moguće nakon cijeđenja. Ako je moguće, piti sok u roku 1 sat je optimalno jer počinje gubiti svoju nutritivnu vrijednost kako vrijeme prolazi. Ako to ne učinite spremite svoj sok i držate ga u staklenoj posudi u hladnjaku do 24 sati.
Pripremite sastojke noć prije kako bi sok lakše iscijedili u jutarnjim satima. Organizacija je ispred vremena i pravi čuvar vremena. Imajte svoj sokovnik uvijek na radnom stolu kuhinje i lako dostupno, tako da ga ne morate izvlačiti svaki put kad trebate.
Najnoviji hit u svijetu - metoda sporog prešanja soka uvelike održi sve hranjive nutritijente za razliku od centrifugalnog sustava sokovnika, metoda hladnog prešanja oponaša prirodno tiještenje svih potrebnih vitamina i enzima iz namirnica bez uništavanja temperaturom i mehanikom.
Izrazito visoka iskoristivost soka iz pulpe. količina dobivenog soka metodom hladnog prešanja osjetno se razlikuje od metode centrifuge i to se jasno vidi i osjeti pod prstima kada se pulpa (ostatak vlakana na izlazu sokovnika) isproba .Sok originalnog okusa, hranjiv i izrazitih boja. Metodom hladnog prešanja dobija se sok jedinstvene teksture i boja, gdje ne postoji gušći i rijeđi dio u soku kao kod centrifugalnih sokovnika, već postojanog okusa i gustoće po cijelom dijelu, te također se čestice ne raspršuju i ne oksidiraju toliko brzo. Sok ne oksidira tako lako i ne raslojava se iz istog razloga puno duže je potrebno da sok poprimi tamniju boju na zraku ili da se rasloji
Znameniti nutricionist i pionir u proučavanju primjene svježih sokova u procesu ozdravljena i održavanja ljudskog zdravlja dr. Norman Walker kaže:
"Tijekom godina proučavanja ustanovio sam da svježi sokovi ušteđuju tijelu mnogo energije, koja je inače potrebna za pretvaranje krute hrane u tekućinu. A što je još važnije, dok probava krute hrane uzme tri do pet sati, sokovi se odmah probave i tijelo ih odmah simulira".
Nema komentara:
Objavi komentar